fbpx
Сьогодні
20:08 31 Жов 2021

Вибори мера Харкова завершилися в один тур, — екзит-пол

Фото: facebook.com/ihor.terekhov

На виборах міського голови Харкова переміг секретар міськради Ігор Терехов. За попередніми даними, за нього проголосували 53,8% виборців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані екзит-полу компанії New Image Marketing Group, в ході якого було опитано 7490 осіб.

На другому місці колишній голова Харківської ОДА Михайло Добкін, за якого віддали свої голоси 24,5% виборців.

Він балотувався як самовисуванець.

Таким чином, другий тур на виборах, швидше за все, не буде потрібний і Терехов стане мером Харкова.

екзитпол

Що про нього відомо

Терехов виконує обов'язки міського голови після смерті Геннадія Кернеса. Він йшов на вибори від політичної партії "Блок Кернеса – успішний Харків!". Йому 54 роки.

У 1990 році Терехов закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю "Промислове і цивільне будівництво". У 1990-х роках працював на підприємствах, пов'язаних з виготовленням кондиціонерів.

Свій шлях у мерії розпочав у 1999 році. У 2006 році балотувався до Верховної Ради за списком Блоку "Наша Україна", проте до парламенту не пройшов.

У березні 2007 року він став заступником голови Харківської облдержадміністрації. Тоді регіоном керував Арсен Аваков. Коли Авакова змінив Добкін, Терехов повернувся до міськради. З квітня 2010 року він обіймав посаду заступника міського голови, а з вересня 2015 року став першим заступником мера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: