fbpx
Сьогодні
16:57 31 Жов 2021

Рубан пояснив, чому в Києві дітям без батьків не можна буде відвідувати ТРЦ

Фото Skynews

Київ увійшов до червоної епідемічної зони через зростання щоденної кількості пацієнтів з коронавірусною інфекцією COVID-19. У місті починають діяти жорсткі обмеження, які дещо ослаблені для людей, які мають щеплення від коронавірусу або довідку про те, що людина на цю мить не хвора COVID-19.

Подробиці про це повідомив на телеканалі "Україна 24" начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

"Ми спостерігаємо сьогодні епідемію коронавірусу серед невакцинованих, і саме дельта-збудника, який максимально циркулює серед населення, а дельта-збудник вражає насамперед дітей і підлітків, які є тією рушійною силою процесу, який поширює інфекцію… По-друге, у нас сьогодні є червона зона в місті Києві. З завтрашнього дня дитина повинна перебувати на дистанційному навчанні. Основне завдання для боротьби з епідемією – це не допустити скупчення людей", – повідомив столичний чиновник.

Він також пояснив, чому дитина не може в ТРЦ зайти одна без батьків або родичів, які мають щеплення від коронавірусу.

"Треба, щоб не було скупчення в ТРЦ дітей. Тому діти повинні бути в супроводі з батьками або іншими родичами", – відповів він.

Відомо, що зараз в Києві є великі черги в пунктах вакцинації. На питання, чи є ризики підхопити коронавірус в скупченні людей, які знаходяться в цих чергах, Рубан повідомив, що такий ризик є.

"Є проблематика щодо черг. Щодня працюють з чергами працівники Департаменту охорони здоров'я, всім роз'яснюють, що мобільна бригада може забезпечити не більше 150 осіб, але черги сьогодні створюються. Це дуже добре з одного боку, що люди почали вакцинуватися, але дійсно, скупчення людей, може привести до поширення інфекції. Тому це щоденна робота, і це є проблематикою в місті Києві", – зазначив він.

Олег Рубан також розповів, які документи повинні бути у пасажира муніципального транспорту в Києві.

"Що стосується громадського транспорту, то можна перебувати в транспорті в масці, з документами – жовтим або зеленим сертифікатом (в якому -ред.) або одна, або дві дози щеплення, або мати при собі ПЛР-тест, або тест на антиген, або мати довідку про одужання. Довідки повинні бути. Тому транспорт сьогодні працює не так, як ТРЦ та інші заклади. Можна використовувати одну дозу, а потім робити щеплення другою", – сказав Рубан.

Чиновник розповів, чому в Києві дозволено пасажирам транспорту для поїздки використовувати сертифікат про вакцинацію з однією прищеплювальною дозою.

"Київ вперше ввів своє правило, тому що в урядових документах обмеження стосуються тільки питання міжрегіонального транспорту. Міський транспорт там не прописаний. Тому Київська міська влада звернулася до уряду з метою внесення коректив до постанови Кабінету міністрів", – сказав він.

Нагадаємо, що 1 листопада в Києві запроваджують "червону" зону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: