fbpx
Сьогодні
13:16 31 Жов 2021

Росія стягує війська до кордону з Україною, - ЗМІ

Російські військові вчергове починають накопичувати сили та засоби біля кордонів України.

Про це пише The Washington Post.

Як зазначається, щодо цього висловлюють занепокоєння посадовці в США та країнах Європи.

Деякі офіційні особи у США, а також країнах Європи фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. Співрозмовники видання повідомили, що спостерігають "незвичайні переміщення" техніки та військових у західному регіоні РФ.

Посадовці, які говорили на умовах анонімності, оскільки вони не уповноважені обговорювати це питання публічно, заявили, що переміщення військ знову викликає занепокоєння, та нагадали, що у квітні цього року, скупчення військ РФ біля кордону з Україною спричинило міжнародний резонанс.

Як пише видання, впродовж останніх днів у соціальних мережах з'явилися відеозаписи, на яких зображено російські залізничні ешелони та автоколони, що перевозять техніку, зокрема танки та ракети на південь та захід Російської Федерації.

"Суть у тому: це не тренування. Схоже, це не тренування. Щось відбувається. Що це може бути?" – зазначив виданню Майкл Кофман, директор програми досліджень Росії у некомерційній аналітичній групі CNA.

Згідно з даними Кофмана, підрозділи 41-ї загальновійськової армії РФ, що базуються у Новосибірську, приєдналися до угруповання, яке перебуває біля кордонів України, замість того, щоб повернутися до місця своєї постійної дислокації. Аналогічна ситуація спостерігається з 1-ю гвардійською танковою армією, що базується під Москвою, її військових та засоби зараз перекидають ближче до України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: