fbpx
Сьогодні
18:30 31 Жов 2021

Патрульна поліція представила серію роликів про жінок-водійок: відео

Побутовий стереотип про жінку за кермом як джерела підвищеної небезпеки розвінчали три українські пілотеси. Вони підготували до Дня автомобіліста незвичайне відео, де продемонстрували свої здібності.

Унікальне відео опублікували на офіційній сторінці у Facebook.

До Дня автомобіліста патрульна поліція України представила серію роликів, направлену на подолання гендерних упереджень щодо жінок-водійок.

У соцмережах щодня можна натрапити на дискримінаційні висловлювання щодо жінок за кермом за гендерною ознакою. Мовляв, чоловіки керують автомобілем обережно й надійно, натомість жінки дозволяють собі легковажні маневри й не дотримуються правил дорожнього руху.

На три дискримінаційні коментарі відповіли три справжні жінки-водійки.

Так дизайнерка одягу й автогонщиця Олена Іванова дрифтує навколо пральних машин, менеджерка та мотогоншиця Ірина Надєєва ганяє довкола гори з каструль, а лейтенант поліції Валентина Семенюк виконує поліцейський розворот і проїжджає у коридор з повітряних кульок.

Усі відео знімали на спеціальному майданчику. Просимо не повторювати трюки в непризначених для цього місцях.

Детальніше про героїнь, які знялися в роликах

Валентина Семенюк – старший інспектор батальйону №1 полку №1 Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції.

Олена Іванова — дизайнерка одягу й автогонщиця, яка почала займатися автоспортом у 2015 році; призерка Чемпіонату України RTR Timeattack 2016-2019 років, призерка (1 і 3 місце) за підсумками 2018 року в Національній Серії з Timeattack, а також володарка 1-го місця у класі польської національної серії Time Attack Liqui Moly.

Ірина Надєєва – менеджерка та мотогонщиця, віцечемпіонка України з шосейно-кільцевих мотоперегонів 2020 й чемпіонка України з шосейно-кільцевих мотоперегонів 2021.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: