fbpx
Сьогодні
16:00 31 Жов 2021

ОПОРА розповіла, скільки порушень було вже зроблено на виборах мера Харкова

Спостерігачі ОПОРИ повідомляють про низку повторюваних інцидентів, що стосуються низької якості дотримання виборчих процедур, але критично не впливають на вцілому законний характер голосування.

Про це повідомляє пресслужба ОПОРИ про сьогоднішні вибори на Черкащині, Херсонщині, а також у Харкові.

Щодо виборів мера у Харкові громадські активісти наголошують, що головна проблема — це повторювані спроби розголошення результатів волевиявлення громадян.

Так, станом на 12:00 факти демонстрації виборцем заповненого бюлетеня були зафіксовані спостерігачами на 6,85% виборчих дільниць Харкова. На останніх чергових місцевих виборах масштаб таких порушень був меншим — їх зафіксували на 4,5% дільниць.

Так само почастішали спроби фотографування виборчих бюлетенів, які були виявлені на 3,65% дільниць, порівняно з 1% на місцевих виборах 2015 року станом на цю ж годину.

На 3,65% виборчих дільниць в проміжку між 8:00 і 12:00 траплялися процедурні порушення щодо незаконної видачі/отримання бюлетенів для голосування. На цих ДВК виборці виявили намір проголосувати без пред'явлення паспорта громадянина України і на підставі інших, не передбачених законом документів.

Порушення на виборах мера Харкова

Нагадаємо, що 31 жовтня, відбуваються позачергові вибори до Верховної Ради у двох мажоритарних виборчих округах: №184 у Херсонській області та №197 у Черкаській області.

Сьогодні також обирають мера Харкова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: