fbpx
Сьогодні
Фото 20:31 30 Жов 2021

"Зелена країна": українці по всій країні одночасно висадили дерева

Українці по всій країні одночасно висадили деревні рослини в рамках програми Президента «Зелена країна».

Про це зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський під час загальнонаціональної толоки "Створюємо ліси разом" у рамках програми Президента «Зелена країна». Він спільно з головою Державного агентства лісових ресурсів Юрієм Болоховцем висадив деревні рослини на території ДП «Радомишльське лісомисливське господарство».

зелена країна

Сьогодні, 30 жовтня, наймасштабніша висадка дерев по всій Україні пройшла разом із акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» у рамках глобального проєкту Greening of the Planet. Лише за один день українці висадили близько 3 мільйонів деревних рослин.

зелена країна

"Україна на найвищому політичному рівні вже доєдналася до Європейського Зеленого Курсу та пообіцяла синхронізувати свої політики з його цілями. Для цього маємо реалізувати чимало заходів. Серед них і створення нових лісів. Адже це є не тільки потужним засобом боротьби зі зміною клімату, але й запобігає деградації ґрунтів, забрудненню та обмілінню рік, опустелюванню, сприяє збереженню біорізноманіття. Дуже важливо, аби ліси створювались в правильному місці і за допомогою правильних видів дерев. Сьогодні ми на Поліссі садимо місцеві види дерев, які найкраще адаптовані до цих умов", – наголосив Роман Абрамовський.

зелена країна

У вересні ми оголосили старт кампанії «Сворюємо ліси разом» у рамках програми Президента України «Зелена країна». Ініціатива передбачає висадження 1 мільярду дерев за три роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років. Цієї осені лісівники, що працюють в підприємствах Держлісагентства, висадять щонайменше 32 мільйони сіянців. У 2022 році в рамках програми "Зелена країна" – 300,732 млн. сіянців. У 2023 році – 330,786 деревних рослин. А у 2024 році – 336,482 млн штук.

зелена країна

"Щороку ми висаджуємо молодий ліс. Сьогодні цей процес став світовим трендом. Євросоюз, наприклад, до 2030 року планує висадити 3 мільярди дерев. "Зелена країна" – це дуже амбітний, але цілком реальний проєкт. Зараз ми максимально збільшуємо власні потужності: будуємо сучасні насіннєво-селекційні центри, короби, теплиці, збираємо врожай. Пропонуємо всім долучатися до висадження лісу. Ми, лісівники, покажемо та навчимо, як правильно це зробити. Беріть участь в акції", – сказав голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

зелена країна

Записатися на участь в акції можна на спеціальному сайті "Зелена країна". Висадка дерев відбувається по всій країні, потрібно лише обрати зручну для себе локацію. Це абсолютно безкоштовно.

Також на цьому сайті можна взяти участь у благодійній акції. 50 гривень – це одне висаджене дерево в обраній вами області. Лісівники висадять ліс безкоштовно, всі кошти одразу йдуть на користь підопічних фонду «Таблеточки», який вже 10 років допомагає онкохворим дітям та їхнім родинам.

зелена країна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: