fbpx
Сьогодні
13:21 30 Жов 2021

Україна долучилася до Глобальної ініціативи зі скорочення викидів метану

Уряд на своєму засіданні ухвалив відповідні листи Віцепрезиденту Європейської комісії з питань Зеленого курсу Франсу Тіммермансу та Спецпосланцю із питань клімату США Джону Керрі щодо приєднання України до Глобальної ініціативи щодо скорочення викидів метану "Global Methane Pledge".

Як повідомляє Урядовий портал, свою позицію Україна офіційно представить на Конференції сторін Паризької угоди у м. Глазго 30 жовтня – 14 листопада 2021 року.

Глобальна ініціатива зі скорочення викидів метану "Global Methane Pledge" започаткована Європейським Союзом та Сполученими Штатами Америки і спрямована на досягнення скорочення викидів метану і посилення міжнародної співпраці у цьому напрямку.

Як відомо, Європейський Союз, США та ще 32 країни вже висловили свою підтримку Ініціативи, серед них і ключові емітенти метану у світі: Канада, Аргентина, Гана, Індонезія, Ірак, Італія, Мексика, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії.

"У липні 2021 року уряд затвердив оновлений Національно визначений внесок України до Паризької угоди. Це є свідченням того, що для нас декарбонізація економіки – важливий орієнтир в економічному розвитку країни на наступне десятиліття. Усвідомлюючи виклики на шляху виконання такої складної та масштабної мети, Україна готова приєднатися до міжнародної Ініціативи, аби посилити міжнародну співпрацю у цій сфері та репутацію нашої країни як лідера у заходах декарбонізації. – зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський. – Відповідно до рішення уряду на реалізацію ініціативи буде розроблений відповідний план дій у сферах видобутку та транспортування викопних палив, сільського господарства та управління відходами, які є основними джерелами викидів метану в Україні".

Зазначається, що скорочення викидів метану на 45 % у цьому десятилітті дозволить:

  • утримати підвищення температури повітря у межах, погоджених світовими лідерами;
  • уникнути глобального потепління майже на 0,3°C до 2040 року;
  • зменшити кількість передчасних смертей від астми на 255 тисяч, а втрачених робочих годин від сильної спеки та втрат врожаю у світі на 26 млн тонн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: