fbpx
Сьогодні
10:06 30 Жов 2021

У "Слузі народу" розглядають можливість забрати в Разумкова депутатський мандат

Фото: Укрінформ

Рішення про позбавлення ексспікера Верховної Ради Дмитра Разумкова депутатського мандата можуть ухвалити на з'їзді партії "Слуга народу".

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" повідомила народна депутатка, заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Це рішення справді не ухвалює парламентська фракція, тому що у нас навіть у фракції є люди, наприклад, які не входять до партії. З'їзд партії — це вищий орган, і в його компетенції ухвалювати такі рішення", — пояснила вона.

Кравчук зазначила, що партія до жодного депутата всіх рівнів ще не застосовувала процедури позбавлення мандата.

"Тому це може бути прецедент", — наголосила вона.

Нардепка повідомила, що з'їзд партії "Слуга народу" запланований на кінець листопада.

"Але я не знаю, чи є це питання на порядку денному з'їзду. Ми, напевно, ще спостерігатимемо, як розвиваються події", — додала вона.

Кравчук пояснила, чому спочатку порушували питання про зняття Разумкова з посади спікера Верховної Ради, а тепер і про позбавлення мандата народного депутата.

"Ми йшли в політику від Володимира Зеленського, від президента. І коли хтось починає свій автономний політичний шлях, то взагалі це нормально. У нас рабства немає, ніхто нікого не закував у кайдани. Але було б правильно, знаєте, як кажуть, входити в історію власним коштом", — зазначила парламентарій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: