fbpx
Сьогодні
11:37 30 Жов 2021

Тихоокеанська держава повідомила про перший випадок COVID-19 від початку пандемії

Держава-архіпелаг в південно-західній частині Тихого океану Тонґа, де проживає близько 100 тисяч людей, повідомила про перший підтверджений випадок коронавірусу на своїй території. Зараження виявили в туриста з Нової Зеландії.

Про це пише AP.

Тонґа довгий час залишалася серед десятка тих небагатьох держав, де не було зафіксовано заражень коронавірусом. Прем'єр-міністр Тонґа Похіва Ту'онетоа заявив у радіозверненні, що турист був серед 215 пасажирів, які прибули рейсом із новозеландського міста Крайстчерч 27 жовтня. Усі вони наразі перебувають на самоізоляції в готелі.

У цьому невеличкому місті у Новій Зеландії також не повідомлялося про COVID-19 впродовж місяців, доки минулого тижня там не підтвердили чотири випадки інфікування. Вважається, що коронавірус у громаді поширив місцевий житель, який повернувся з Окленду.

Виконавчий директор Міністерства охорони здоров'я Тонґа Сіале Акауола сказав, що літак вилетів із Крайстчерча до того, як надійшла новина про випадки зараження серед місцевих.

Втім, представники охорони здоров'я Нової Зеландії повідомили, що турист був повністю вакцинований препаратом Pfizer і мав негативний тест перед від'їздом до Тонґа. Чиновники також заявили, що працюватимуть зі своїми тонґанськими колегами, щоб підтвердити випадок і надати більше деталей найближчими днями. Чи буде влада Тонґа вводити карантинні обмеження, стане відомо вже у понеділок, 1 листопада.

Тонґа розташована на північний схід від Нової Зеландії. Вона належить до карликових держав та складається з понад сотні островів, з них лише 36 населені. Усього на території Тонга проживає близько 106 тисяч людей.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: