fbpx
Сьогодні
15:46 30 Жов 2021

10 місяців ув'язнення за фото: у Росії засудили блогерів за знімок на фоні храму

Двох російських блогерів засудили до 10 місяців колонії за образу почуттів віруючих.

Про це пише Главком.

Суд у Москві засудив блогера Руслана Бобієва (Руслані Муроджонзода) і його подругу Анастасію Чистову, що сфотографувалися на тлі храму Василя Блаженного у провокаційній позі, до 10 місяців колонії загального режиму. Їх визнали винним в образі почуттів віруючих.

Зазначається, що 29 вересня Бобієв опублікував у своєму Instagram фотографії, зроблені в центрі Москви на тлі храму Василя Блаженного. На одній з них перед блогером навпочіпки сидить дівчина в куртці з написом "Поліція", а сам він тримає її за волосся. Зображення в МВС Росії описали як "фото провокаційного змісту".

Блогерів засудили на 10 місяців за провокативне фото

На даний час аккаунт молодої людини в Instagram видалений. Зі слів Бобієва, на нього було підписано 100 тис. користувачів.

Рішення про те, що Бобієв і Чистова повинні відправитися в колонію, виніс мировий суддя ділянки №370 по Центральному адміністративному округу, повідомила пресслужба Тверського суду Москви. Суд визнав, що молоді люди "вчинили публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і вчинені з метою образи релігійних почуттів віруючих". 10 місяців колонії вимагав прокурор.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: