fbpx
Сьогодні
16:42 29 Жов 2021

Арестович про свою заяву щодо ракет на Москву: Ми нікому не погрожуємо, це лише попередження

В Україні є проєкти ракетних комплексів, які в теорії мають досягати дальності понад 500 км, однак Україна не збирається ними погрожувати.

Про це заявив на телеканалі "Україна 24" позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Є проєкти ракетних комплексів "Сапсан", "Грім", "Грім-1", "Грім-2″, які в теорії мають досягати дальності понад 500 км. Там залежно від конструкції, але щоб вони стали на озброєння, потрібно не менше 5-7 років наполегливої праці", – сказав він.

Також Олексій Арестович прокоментував свої слова про нібито направлені на Москву українські ракети.

"Це, як завжди, вирвана з контексту фраза, тобто це була певна бесіда. І Путін… каже, що "ми побоюємося, що натовські ракети з української території будуть спрямовані на Москву…" Я сказав, що якщо Путін буде так поводитися і надалі, то колись і українські ракети будуть спрямовані на Москву. Але ж ми ніколи не чуємо, що до і що після. Ми вихоплюємо фразу, потім за неї чіпляємося і розпочинаємо. Я маю на увазі… московських пропагандистів. І потім вони розпочинають носитися з цією фразою.

Потрібно розуміти, що ми нікому не погрожуємо, що це лише попередження, що будь-які дії мають свої наслідки. РФ 8 років поспіль щовечора розповідає, як вона нас "поверне в кам'яне століття, розбомбить, розітре в пил". А коли ми 1 раз на їхній 1 мільйон заяв сказали, що такі заяви та дії мають наслідки, вони переполошилися на всіх федеральних каналах. Нехай знають, що будь-які дії, погрози, вбивства українських громадян мають свої наслідки – і обов'язково матимуть.

Що стосується терактів на території Росії або Криму. Там також… у разі повномасштабної війни – і це не теракти, а диверсії. Теракт від диверсії відрізняється тим, що диверсія – це військова дія, а теракт – це міжнародний злочин. Ми не збираємося вбивати мирних російських громадян у жодному разі. І ракети, спрямовані на Москву, – це не жилі квартали Москви – навіть якщо колись вони будуть спрямовані", – розповів він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: