fbpx
Сьогодні
22:50 28 Жов 2021

Зеленський зустрівся з віце-президентом Швейцарії

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з віце-президентом, керівником Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом.

Про це пише Офіс Президента. 

Співрозмовники обговорили підготовку до 5-ї Конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться 4-5 липня 2022 року у швейцарському місті Лугано.

«Ми дуже чекаємо на Конференцію з питань реформ в Україні, яка відбудеться наступного року в рідному для вас кантоні Тічино», – зазначив Володимир Зеленський, звертаючись до Ігнаціо Кассіса.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено двосторонній торговельно-економічній співпраці.

Зеленський швейцарія

Фото: ОПУ

«Швейцарія – важливий торговельно-економічний партнер України. Ми зацікавлені в подальшому залученні масштабних інвестицій і реалізації перспективних проектів», – наголосив Глава держави.

Відзначено, що одним з найуспішніших проектів, що нині реалізуються в Україні, є проект швейцарської компанії Stadler Rail AG з модернізації та виробництва в нашій країні міського та приміського рейкового транспорту. Проект заплановано втілити в різних містах України.

Співрозмовники позитивно оцінили реалізацію започаткованого за фінансування швейцарської сторони проекту з виготовлення в Україні апаратів штучної вентиляції легень. Було відзначено особливу важливість спільного виробництва апаратів ШВЛ, зокрема, з огляду на чергову хвилю пандемії COVID-19 у світі.

Ігнаціо Кассіс

Фото: ОПУ

Значну увагу сторони приділили реалізації культурних проектів, спрямованих на популяризацію України.

«Наша мета – щоб українська мова звучала поруч з іншими мовами світу у найбільш знакових культурних та історичних місцях», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави подякував Ігнаціо Кассісу за значну гуманітарну допомогу, що її надає Швейцарія нашій державі, зокрема українцям по обидва боки лінії розмежування на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: