fbpx
Сьогодні
11:57 28 Жов 2021

ВАКС дозволив почати заочне розслідування щодо Дубілета

Фото: УНІАН

Суд за клопотанням Національного антикорупційного бюро дозволив здійснити заочне досудове розслідування щодо ексочільника Приватбанку Олександра Дубілета.

Відповідне рішення 28 жовтня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, суддя ВАКС надав дозвіл здійснити спеціальне досудове розслідування (in absentia) щодо колишнього голови правління ПАТ КБ "ПриватБанк" Олександра Дубілета.

Сам Дубілет, повідомляє Центр протидії корупції, приєднався до судового засідання у режимі відеоконференції. Він показав два паспорти, український та ізраїльський, і пояснив, чому наразі перебуває в Ізраїлі.

За словами ексголови Привату, він не переховується від слідства, натомість прибуття в Україну на сьогодні ставить під загрозу його життя. Дубілет уточнив, що певні учасники незаконної націоналізації "Приватбанку" могли б отримати користь, якби з ним щось сталося.

Рішення ВАКС оскарженню не підлягає. У САП пояснили, що таке рішення "надасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваного, який переховується від слідства за межами території України".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: