fbpx
Сьогодні
16:15 28 Жов 2021

У додатку "Дія" з'являться послуги оформлення пенсії та субсидії

Вже наприкінці листопада 2021 року Міністерство цифрової трансформації представить нові послуги в порталі державних послуг та додатку "Дія", які дозволять оформити онлайн пенсії та субсидії.

Про це повідомив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Баник в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, нові послуги анонсують на Diia Summit наприкінці листопада. Мстислав Баник каже, що українці давно чекали, коли з'явиться можливість оформити субсидію через "Дія".

"Це дуже чутлива і важлива тема — 1,4 млн осіб щорічно подають документи на субсидію. І зараз нарешті Міністерство соціальної політики готове повністю до впровадження електронних послуг", — зазначив він.

Керівник з розвитку електронних послуг також зазначив, що на цьому ж саміті анонсують і можливість оформлення пенсій і низки інших послуг соціального страхування.

За словами Мстислава Баника, отримати доступ до порталу можна через комп'ютер у будь-якій бібліотеці Україні.

"Звісно, хочеться, аби онуки чи діти могли з цим допомогти. Однак і офлайн в будь-якому випадку це буде існувати, тому що є люди, які хочуть зайти до ЦНАПу або все-таки цю пригоду пережити й поїздити по кількох установах", — зазначив він.

Посадовець запевняє, що відомство жодним чином не дискримінує людей, які хочуть зробити все офлайн. Але, мовляв, в онлайні через портал це буде набагато зручніше.

"Крім того, що повинен бути комп'ютер з інтернетом, є ще ж питання цифрових навичок. Тому нас є портал osvita.diia.gov.ua — це "Цифрова освіта", там де пояснюється від найпростішого, як користуватися інтернетом і сплачувати онлайн «комуналку», наприклад", — додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: