fbpx
Сьогодні
12:23 28 Жов 2021

"Ковідні" лікарні Миколаєва повідомляють про катастрофічний брак кисню

Фото: shutterstock

"Ковідні" лікарні Миколаєва повідомляють про катастрофічний брак кисню для хворих на коронавірус, що призводить до летальних випадків. Місцева влада ігнорує заяви медиків.

Про це повідомила головний лікар обласної інфекційної лікарні Світлана Федорова, передає УНН.

"Місць у місті не вистачає. Місцева влада затаїлася. У нас у міській лікарні закінчився весь кисень, і серед ночі ухвалили "мудре" рішення забрати в інших "ковідних" госпіталів залишки, у когось у балонах є, у когось ще щось, що призвело до кількох десятків трупів", – розповіла лікар напередодні.

Наразі у головній інфекційці Миколаївської області майже 100% заповненість. Попри те, що реанімаційне відділення розраховане на 20 ліжок, там перебуває 22 пацієнти, і всі на ШВЛ.

"У лікарні перебувають 103 хворих, сам шпиталь розрахований на 120 осіб. У нас не тягне система, горять кабелі, їх потрібно міняти, а грошей на це немає. Де мені взяти ці 48 тисяч гривень на заміну кабелю? Але натомість влада ремонтує театри", – додає лікар.

Федорова зазначає, що боротьба із місцевою владою триває давно. За її словами, "верхи" відмовляються фінансувати лікарню, "прикриваючись нестачею коштів у бюджеті".

Тим часом користувачі соцмереж публікують кадри з лікарень Миколаєва, заявляючи про катастрофічний брак кисню в лікарнях.

"Це кадри однієї з лікарень у Миколаєві, які мені надіслав медпрацівник, вказавши, що якщо завтра до 9-ї ранку терміново не знайдуть 200 кг кисню, люди в реанімації можуть не вижити. Кисневе голодування дісталося і до Миколаївської області. Уже четвертий день у ручному режимі місцева влада перекидає залишки кисню з лікарні до лікарні", – написав під опублікованими фото на Facebook журналіст Олег Деренюга напередодні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: