fbpx
Сьогодні
10:38 28 Жов 2021

Болгарія з 30 жовтня закриває в’їзд для туристів з України

Болгарія, Nesebur Beach © windu, Shutterstock

Болгарія внесла Україну до "червоної" зони, у зв'язку з чим з 30 жовтня в'їзд на територію країни буде дозволений лише особам зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії та членам їхніх сімей.

Про це повідомляє посольство України в Болгарії у Фейсбук, передає Рубрика.

"Відповідно до наказу Міністра охорони здоров'я Болгарії РД-01-874/ 26.10.2021 Україна внесена до червоної зони. З 30 жовтня 2021 р. на територію країни допускатимуться особи зі статусом постійного та довгострокового проживання на території Болгарії і члени їхніх сімей", – йдеться у дописі.

Як зазначається, вищезазначені особи допускаються на територію Болгарії після пред'явлення:

  • дійсного цифрового COVID-сертифікату ЄС про вакцинацію чи перенесення хвороби
  • або аналогічного документа, одночасно з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в'їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19
  • або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19.

Крім того, особи віком від 12 до 18 років, які в'їжджають на територію Болгарії з країни, внесеної в "червону" зону, мають пред'явити:

  • негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, який зроблений за 72 години до в'їзду в країну та сертифікований дійсним цифровим COVID-сертифікатом ЄС про тестування на COVID-19
  • або аналогічним документом, що містить ті самі дані, що й дійсний цифровий COVID-сертифікат ЄС про тестування на COVID-19.

У разі ненадання такого документа вищезгадані особи мають перебувати на 10-денному карантині.

Водночас дітям до 12 років дозволено в'їжджати на територію Болгарії без надання документів щодо COVID-19.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: