fbpx
Сьогодні
21:57 28 Жов 2021

Адвокат заявив, що Саакашвілі вирішив співпрацювати з лікарями

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі погодився на медичну допомогу, заявив його адвокат Діто Садзаглішвілі.

Про це повідомляє грузинська служба Радіо Свобода "Ехо Кавказу".

"Проблеми комунікації з Міхеїлом Саакашвілі усунуті, через що Саакашвілі припинив крайню форму протесту – відмову від лікування, проведення аналізів, тестів і так далі", – сказав Садзаглішвілі після зустрічі з політиком у в'язниці міста Руставі.

"Нам була надана можливість поспілкуватися в такій формі, щоб унеможливити запис розмови між нами Службою державної безпеки. Через це Міхеїл Саакашвілі перестав посилювати свій протест – відмову від лікування, проведення аналізів, моніторингу показників тощо", – додав адвокат.

За його словами, Саакашвілі ще раз висловив повагу до лікарів, які входять до складу консиліуму, і готовий продовжити співпрацю з медиками.

Раніше адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці. Прем'єр Грузії спростував заяву адвоката про підготовку ліквідації Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Він оголосив голодування і, швидше за все, відмовиться від видачі Україні.

Особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кипшидзе заявив про необхідність госпіталізації ув'язненого політика, який голодує вже 10 днів.

9 жовтня начальник Спеціальної пенітенціарної служби Грузії Ніка Цхварашвілі заявив, що Саакашвілі, який раніше оголосив голодування у грузинській в'язниці, почав вживати мед і натуральний сік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: