fbpx
Сьогодні
14:30 27 Жов 2021

Зеленський відповів на петицію Кондратюка щодо заборони концертів російських артистів

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію телеведучого та продюсера Ігоря Кондратюка про повну заборону концертів артистів із Росії до повернення окупованого Криму та Донбасу.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Петиція набрала понад 25 тисяч голосів, тому президент був зобов'язаний її розглянути.

Зеленський відповів, що зараз існує така процедура: Міністерство культури України за подання СБУ, РНБО або Національної ради з питань теле- та радіомовлення складає перелік людей, які створюють загрозу нацбезпеці.

Закон "Про гастрольні заходи в Україні" обмежує виступи артистів із цього переліку, а закон "Про телебачення і радіомовлення" забороняє розповсюджувати програми за їхньої участі.

Крім того, перебування у цьому списку є однією з причин, через яку прикордонники можуть узагалі не впустити людину на територію України.

Водночас Зеленський дав доручення прем'єр-міністру Денису Шмигалю, секретарю РНБО Олександру Данілову та голові СБУ Івану Баканову. Вони мають проаналізувати пропозиції у петиції та дослідити можливість посиленням відповідальності за порушення закону про гастролі російськими артистами.

Нагадаємо, у петиції Кондратюк зазначив, що росіяни, які працюють у сфері розваг, є представниками країни-агресора. За його словами, своїм мовчанням вони підтримали окупацію Криму та війну на Донбасі, а тому теж несуть відповідальність за агресивні дії своєї країни.

Продюсер також зазначив, що музика та інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни, оскільки вони є "продовженням війни іншими методами".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: