fbpx
Сьогодні
Фото 16:34 27 Жов 2021

Як проходить реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту "Херсон": фото

English version here

Фото: ОПУ

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час робочої поїздки до Херсонської області ознайомився з перебігом реконструкції злітно-посадкової смуги у Міжнародному аеропорту «Херсон».

Вона здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, пише ОПУ.

«Аеропорт «Херсон» – один з перших, який реконструюється за програмою Президента «Велике будівництво» у межах розвитку регіональних аеропортів», – сказав Кирило Тимошенко.

аеропорт Херсон

Фото: ОПУ

За його словами, наразі також триває реконструкція низки інших регіональних летовищ в Україні.

«На прикладі Херсона ми бачимо: коли починає роботу «Велике будівництво», з'являється швидкість і якість. Тільки місяць тому тут вийшли на роботу підрядні організації, і вже наприкінці цього року буде готова смуга, і наступного року, в новий літній сезон, аеропорт почне приймати рейси іншого класу і збільшить пасажиропотік. Люди можуть їхати сюди як з туристичною метою, так і у справах бізнесу. Для нас це приклад, як можна відбудовувати країну та збільшувати пасажиропотоки по всій країні», – наголосив Кирило Тимошенко.

аеропорт Херсон

Фото: ОПУ

Злітно-посадкова смуга аеропорту «Херсон» експлуатується понад 35 років і за цей час її капітально не ремонтували. Це негативно позначилося на безпеці та регулярності польотів, що стримує розвиток авіаперевезень.

Будівельні роботи на летовищі розпочалися у вересні 2021 року. На сьогодні в аеропорту повністю розібрано ділянки наявної смуги, покладено вирівнювальний шар асфальтобетону, тривають роботи з улаштування піщаної основи під нову частину смуги.

аеропорт Херсон

Фото: ОПУ

Після реконструкції довжина злітно-посадкової смуги збільшиться, і аеропорт «Херсон» зможе приймати літаки класу Boeing 737-800/900 та Airbus А321.

Також в аеропорту триває будівництво світлосигнальної та навігаційної систем.

аеропорт Херсон

Фото: ОПУ

Директор КП «Міжнародний аеропорт «Херсон» Віталій Кучерук розповів заступникові керівника Офісу Президента про програму розвитку летовища. Зокрема, за його словами, заплановано реконструювати аеровокзальний комплекс та побудувати нові пасажирський і вантажний термінали.

аеропорт Херсон

Фото: ОПУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: