fbpx
Сьогодні
15:53 27 Жов 2021

Україна офіційно очолила стратегію ЄС для Дунайського регіону на 2022 рік

Україна офіційно з 27 жовтня очолила стратегію Європейського Союзу для Дунайського регіону на 2022 рік.

Про це на онлайн-брифінгу заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє "Укрінформ".

"Україна стане першою державою, яка, не будучи членом ЄС, координуватиме діяльність 14 країн басейну річки Дунай та реалізацію стратегічних ініціатив ЄС у регіоні. Разом із головуванням України у Дунайській комісії це свідчить про затвердження нашої держави як європейського гравця у Центральній Європі", — заявив Кулеба.

Раніше стратегію Дунайського регіону очолювала Словаччина. Офіційна передача головування від Словаччини в Україну відбудеться у Братиславі.

Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону є довгостроковою політикою ЄС щодо вирішення проблем Дунайського макрорегіону. До реалізації стратегії ЄС Україна приєдналася 2011 року. Країни-учасники Стратегії пов'язані географічним простором. Українська частина Дунайського регіону включає Одеську, Івано-Франківську, Чернівецьку та Закарпатську області.

Наприкінці минулого року Україна вперше очолила Дунайську комісію, яка виробляє та формує основні правила плавання Дунаєм, погоджує технічні вимоги до судів, веде нагляд та розробляє вимоги щодо розвитку елементів інфраструктури судноплавства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: