fbpx
Сьогодні
11:42 27 Жов 2021

У МЗС прокоментували рішення німецького регулятора щодо "Північний потік-2"

Україна засмучена висновком Мінекономіки Німеччини щодо безпечності і надійності газопостачання газопроводом "Північний потік-2" і продовжить працювати з німецькими партнерами, аби рішення щодо цього газогону не ухвалювалися похапцем.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, 27 жовтня, передає "Укрінформ".

"Що стосується рішення німецького регулятора, то ми ним засмучені. Вже є позиція "Нафтогазу" з цього питання… Ми доведемо свою позицію до німецьких партнерів і будемо просити їх і працювати з ними над тим, щоб рішення щодо "Північного потоку-2″ не ухвалювалися похапцем, швидко, без ретельного аналізу та вивчення", – сказав Кулеба.

Водночас він наголосив, що якими б швидкими не були дії німецького регулятора, все одно ключовим питанням є залучення до процесу сертифікації "Північного потоку-2". Європейської Комісії, а кінцевою метою – застосування Третього енергетичного пакета до його функціонування.

Як повідомляла Рубрика, Міністерство економіки Німеччини повідомило, що завершило аналіз надійності газових поставок по "Північному потоку-2" і передало його результати Федеральному відомству мереж (Bundesnetzagentur).

Експерти Мінекономіки дійшли висновку, що сертифікація нового газопроводу не загрожує безпеці газопостачання Німеччини та ЄС.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко висловив жаль, що Міністерство економіки та енергетики Німеччини не консультувалося з Україною, приймаючи рішення про сертифікацію російського газопроводу "Північний потік-2".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: