fbpx
Сьогодні
12:15 27 Жов 2021

26% українців називають проблеми екології однією з найактуальніших загроз, – опитування

English version here

26% українців вважають проблеми екології однією з найактуальніших загроз для країни. Серед загроз для безпеки країни українці частіше згадують лише загрозу подальшого економічного занепаду (31%).

Такі результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології з 14 по 24 серпня 2021 року, передає Рубрика.

Впродовж останніх років українці традиційно називали трьома найактуальнішими загрозами для країни війну, корупцію та проблеми економіки.

Нині громадяни згадують проблеми екології нарівні з цими традиційними загрозами, і це свідчить, що українці все більше усвідомлюють важливість захисту довкілля та розуміють, наскільки деструктивно екологічні проблеми впливатимуть на їхнє здоров'я у довгостроковій перспективі.

Екологічна безпека змінилась з другорядної проблеми на принципове питання геостратегії країн світу, а усвідомлення її важливості все більше відображається і в громадській думці українців.

14% українців назвали погіршення екологічної ситуації вагомою проблемою для них особисто. Це контрастує з тим, що українці все більше усвідомлюють важливість охорони довкілля для країни загалом. Однак це очікувано, адже, говорячи про те, що їх хвилює особисто, громадяни називають короткострокові проблеми, з якими вони стикаються повсякденно, а пандемія вочевидь загострила загрозу втрати доходів та недоступності лікування.

Мешканці Сходу України дещо частіше згадували проблеми екології як актуальні для них особисто: якщо на Заході України особисто актуальною проблему екології називали 9%, то на Сході – 22%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: