fbpx
Сьогодні
22:48 26 Жов 2021

Саакашвілі відмовився переводитися в тюремну лікарню

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі відмовляється від переведення в тюремну лікарню в Глдані. При цьому колишньому чиновнику двічі знадобилася реанімація.

Про це повідомляє "Грузія Online".

"Яким би не був стан мого здоров'я, я відмовляюся від переведення в лікарню при Глданской в'язниці і вважаю за краще залишатися там, де я зараз, до тих пір, поки цю ситуацію не завершить або моя смерть, або моє звільнення. У будь-якому випадку Я відмовляюся від мого переведення в Глданську в'язницю", – зазначив у листі Саакашвілі.

За словами адвоката Ніка Гварамія, Саакашвілі слабкий.

"Його тіло помітно ослабло, він важко прокидається вранці, у нього слабкість в кінцівках, суглобах, проблеми з пересуванням", – заявив він.

Адвокат додав, що екс-президенту Грузії двічі знадобилася реанімація.

"Саакашвілі двічі була потрібна реанімація, і ми кілька разів говорили, що небезпечна кожна хвилина. Бувають піки, провали, раптово йому стає гірше. Проте можу прямо сказати, що політв'язень Саакашвілі не помре", – додав він.

Раніше адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці. Прем'єр Грузії спростував заяву адвоката про підготовку ліквідації Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Він оголосив голодування і, швидше за все, відмовиться від видачі Україні.

Особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кипшидзе заявив про необхідність госпіталізації ув'язненого політика, який голодує вже 10 днів.

9 жовтня начальник Спеціальної пенітенціарної служби Грузії Ніка Цхварашвілі заявив, що Саакашвілі, який раніше оголосив голодування у грузинській в'язниці, почав вживати мед і натуральний сік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: