fbpx
Сьогодні
10:28 26 Жов 2021

Підозрюваного у справі про вбивство нардепа Полякова навесні вивели зі списку підсанкційних осіб, - ЗМІ

Фігурант справи про вбивство народного депутата Антона Полякова Руслан Джамбулатов навесні міг потрапити до санкційного списку РНБО у "кримінальному списку", однак його ім'я не потрапило до підписаного президентом Зеленським указу.

Про це йдеться в розслідуванні Данила Мокрика для Bihus.Info.

Рішення про санкції щодо так званих "ворів в законі" та кримінальних авторитетів РНБО прийняло 14 квітня, а вже через тиждень Володимир Зеленський підписав документ. Однак за сім днів списки підсанкційних осіб змінились – із них зникли щонайменше 10 осіб. Це підтверджують опубліковані напередодні документи із деякими прізвищами, частина яких потім не виявилось в підписаному президентом документі.

Народна депутатка Олександра Устінова вважає, що було два списки і підміну зробили в Національній поліції, де готували перелік підсанкційних осіб.

Зокрема, в опублікованому деякими медіа попередньому списку були брати Рустам та Руслан Джамбулатови. Згодом в офіційному переліку опинився Рустам Джамбулатов, однак із датою народження молодшого брата, Руслана Джамбулатова – 19 жовтня 1988 року.

Восени саме Руслан Джамбулатов став фігурантом справи про смерть народного депутата Антона Полякова – він був одним із останніх, хто спілкувався з померлим і декілька годин возив його перед смертю на своїй машині.

Водночас у поліції Києва запевняють, що у санкційному списку просто однофамілець із таким же іменем.

«Формально це відповідає дійсності, адже в санкційних списках вказана людина з ПІБ старшого брата і датою народження молодшого», – зазначає журналіст.

Водночас у квітні цього року Рустам Джамбулатов вийшов із засновників або бенефіціарів щонайменше шести своїх підприємств, що може вказувати на бажання захистити свої активи від можливих санкцій РНБО.

Фото t.me/monasteryua

Як повідомляла Рубрика, сьогодні вранці, 8 жовтня, у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим народного депутата Антона Полякова. Йому було 33 роки.

Після розтину з'ясувалося, що Поляков помер від гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця.

У день смерті Поляков вечеряв із помічником своєї колеги з групи «За майбутнє» Русланом Джамбулатовим. Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 статті 115 (умисне вбивство) КК України, однак Джамбулатова не затримували.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: