fbpx
Сьогодні
12:05 25 Жов 2021

Секретар РНБО прокоментував доцільність візового режиму з Росією

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов не бачить користі від запровадження візового режиму з Росією, та розповів про необхідність жорстких кроків у комунікаційному плані щодо цієї країни.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

"Вводити чи не вводити якісь візові режими? Треба розуміти, що після цих дій ми будемо мати. Ми і так розуміємо, хто до нас їде, кого ми не пускаємо… Яке завдання вирішить введення візового режиму?", – сказав Данілов.

Він додав, що українські прикордонники і так не пускають в країну велику кількість громадян РФ, а саме питання візового режиму є "специфічним".

Що ж стосується комунікації з РФ, то тут він деяку відповідальність покладає на суспільство.

"Тут немає дрібниць. Ми розробили глосарій щодо того, які ми рекомендуємо використовувати назви і терміни. Тут є тонка грань. Ви знаєте, у мене була дискусія з приводу використання слова "Донбас"…. підтримувати і використовувати ці наративи в своєму лексиконі – це не зовсім коректна і правильна історія", – сказав секретар РНБО.

Варто зазначити, що розмови про введення візового режиму з РФ введуть з початку збройних дій Росії щодо України в 2014 році. Однак відповідне рішення на обговорення Ради і Кабміну так і не виносили.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: