fbpx
Сьогодні
19:22 25 Жов 2021

В Україні почнуть діяти клуби медіаграмотності

В Україні з'явиться новий формат для розвитку критичного мислення — клуби з медіаграмотності.

Про це повідомила керівниця національного проєкту МКІП з медіаграмотності "Фільтр" Валерія Ковтун під час пресконференції в Укрінформі.

"Важливим є наш запуск з Internews Ukraine та за підтримки ОБСЄ клубів з медіаграмотності. Ми хочемо відійти від такого традиційного формату, як тренінги, бо ми не хочемо, аби знання з медіаграмотності лишалися тільки на двох-триденних тренінгах, ми хочемо, щоб вони лишалися на довше, і люди могли їх частіше використовувати на практиці. Для цього ми створюємо клуби з медіаграмотності, які покликані обговорювати більш побутові питання, чи питання життя вашого міста, села, вирішення якихось громадських обговорень, і туди зашивати свої компетентності з медіаграмотності", – сказала Ковтун.

Вона зазначила, що вже є п'ятеро найактивніших учасників, які попередньо пройшли тренінг для лідерів із просування медіаграмотності. Ці лідери будуть просувати тему медіаграмотності у себе в регіонах, створюючи клуби для соціалізації для мешканців свого міста або села.

За її словами, перший запуск таких клубів відбудеться в містах: Ромни, Запоріжжя, Краматорськ, Черкаси та Вінниця.

"Якщо ця ідея спрацює добре, і ми подивимось, як на неї реагують мешканці цих містечок, то сподіваємося розширити клуби, і збільшити географію", – додала Ковтун.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: