fbpx
Сьогодні
21:25 25 Жов 2021

Україна отримала 600 млн євро допомоги ЄС

Фото Reuters

Україна отримала від Європейського Союзу 2-й транш в рамках п'ятої програми макрофінансової допомоги ЄС номінальним обсягом 600 млн євро.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Кредит надано у вигляді довгострокової позики під відсоткову ставку 0,250% з терміном погашення у квітні 2036 року.

"Ми вдячні партнерам із Європейського Союзу за тривалу підтримку нашої країни на шляху економічного розвитку та проведення ключових реформ. Українська сторона виконала узгоджені сторонами умови програми макрофінансової допомоги, що дозволило залучити зазначену позику. Ми продовжуємо активну роботу для забезпечення макрофінансової стабільності держави та впровадження структурних реформ", – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

У Кабміні нагадали, що основною умовою для отримання зазначеного 2-го траншу була реалізація структурних реформ у сферах управління державними фінансами, належного урядування та верховенство права, покращення бізнес-клімату, секторальних реформ та державних підприємств.

"Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування бюджетних потреб та зменшення фінансового навантаження на бюджет України", – зазначаються в уряді.

З урахуванням отриманих коштів, загальна сума кредитної допомоги ЄС, отриманої Україною у рамках реалізації п'яти програм макрофінансової допомоги протягом 2014 – 2021 років, сягнула 5.01 млрд євро.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: