fbpx
Сьогодні
11:34 25 Жов 2021

У Донецькій області підприємці створили "розумний" одяг

English version here

Східноукраїнський технокластер із Краматорська та швейне підприємство VELNA із Українська створили "розумний" одяг – куртку та жилет із підігрівом.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінку Проєкту USAID "Економічна підтримка Східної України".

Після участі в тренінгу з розвитку міжкластерних кооперацій підприємці ІТ-галузі та швейної справи об'єднали свої зусилля.

До цього проєкту долучили представників ГО "Агенція зі сталого розвитку та інновацій" із Бахмута, яка допомагає підприємствам легкої промисловості Донецької області впроваджувати інновації.

Так народився новий продукт – куртка з підігрівом. Перші моделі презентували у Києві. Також підприємці отримали запрошення відвідати зі своєю продукцією Об'єднані Арабські Емірати у 2022 році.

За словами керівника Східноукраїнського технокластера Павла Зайцева, "розумний" одяг керується із мобільного додатку, надаючи людині інформацію про стан її здоров'я.

Наразі у куртки зашиті термоелементи та вшитий блок регулювання нагріву, яким можна керувати з мобільного телефона. Також вже розробили мобільний додаток, який працює на програмному забезпеченні Android.

У планах підприємців створити одяг, на якому буде близько десяти датчиків. Вони контролюватимуть температуру, тиск, пульс та інші життєво важливі показники людини. Усе це буде управлятися з мобільного телефона. Придбавши футболку, людина отримає безкоштовний мобільний додаток до неї.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: