fbpx
Сьогодні
15:13 25 Жов 2021

Суддя в Одесі зобов'язав засудженого прочитати Шевченка і Марка Твена

Суддя Малиновського районного суду Одеси засудив 23-річного хлопця до року умовно та зобов'язав прочитати кілька художніх творів.

Про це повідомив блогер Олександр Рудоманов, передає Рубрика.

У мережі новина викликала бухливу реакцію. За вироком від 20.10.2021 у справі крадіжки, засуджений має прочитати:

  • "Пригоди Тома Соєра" Марка Твена;
  • "Пригоди Гекльберрі Фінна" Марка Твена;
  • "Біле Ікло" Джека Лондона;
  • вірш Тараса Шевченка "Минають дні, минають ночі …".

Як стало відомо із вироку, у січні 2021 року 23-річний засуджений із товаришем викрали дві магнітоли з автомобілів. Коли їх помітили охоронці, покинули магнітоли і втекли. Потім повернулися до автомобілів, щоб забрати викрадене, але там їх затримали поліцейські.

Як йдеться у вироку, читання цих творів для обвинувачених буде стимулом для мислення і пізнання світу у вимірі без вчинення суспільно шкідливих дій.

"Твори визначені судом і які відносять до дитячої літератури (уроків зарубіжної літератури 5-го класу), саме призвані формувати в дитині всі добрі, сердечні і незлобливі відчуття як щодо себе так і до навколишнього світу. Окрім того, вони показують як люди співіснують на протязі багатьох років не тільки без неприязні і ненависті один до одного, а й з необхідною у суспільстві повагою як до цінностей життя так і до встановлених у суспільстві правил", – йдеться у вироку.

У вироку влучно підмічено, що саме завдяки таким творам у дитини і повинні створюватись образи прекрасного, найкращого, які вона буде нести через все життя.

Із вироком суду можна ознайомитися за посиланням.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: