fbpx
Сьогодні
16:52 25 Жов 2021

Український проєкт здобув успіх на всесвітньо відомому Голландському тижні дизайну

English version here

Фото: Укрінформ

Український проєкт Endless Movement узяв участь у всесвітньо відомому Голландському тижні дизайну (Dutch Design Week) – найповажнішій події у галузі дизайну в Північній Європі, що фактично є найпрогресивнішою у світі лабораторією сучасного дизайну.

Endless Movement – це колекція кінетичних скульптур Endless Movement від бюро-лабораторії "Smith & Winken", повідомляє "Укрінформ".

"Я бачу, що люди у захваті. Міжнародні журналісти із захопленням ставляться до нашого проєкту. Тож ту задачу, яку ми собі поставили, ми виконуємо. Ми хотіли поєднати досвід науки, мистецтва, дизайну, нашарувань світової культури, створити щось нове. Ми хотіли, щоб цей продукт подобався і дітям, і дорослим, і професіоналам. Сьогодні колекція Endless Movement від 2Smith & Winken" налічує 20 об'єктів. На виставці представлено лише шість предметів. Відвідувачам подобається спостерігати за рухом об'єктів, який часом може бути гіпнотичним. Ці об'єкти змушують зупинитися та замислитися, зокрема, про життя. Кожен із нас є добре прорахованим механізмом. Треба лише придивитися до того, як, наприклад, літають птахи, помах їхніх крил, відчути це – і надихнутися", – сказав український дизайнер Валерій Кузнєцов.

Він також зазначив, що після шаленого успіху українського проєкту вже підписали контракт з галереєю, де проходив Голландський тиждень дизайну.

"Звісно, що вона працює не тільки у тиждень дизайну. Таким чином це не лише участь у Dutch Design Week, а й найвища планка. Тож до січня 2022 року наші роботи можна буде побачити у галереї Kazerne в Ейндховені та після закінчення Голландського Тижня Дизайну. І ми вже отримали пропозиції щодо колаборації з дуже відомими студіями дизайну, справжніми зірками. Деталі – поки секрет", – поділився Кузнєцов.

Щороку Голландський тиждень дизайну (Dutch Design Week), який зосереджується на інноваціях та свіжих незвичайних ідеях. відвідують понад 350 000 поціновувачів прекрасного та незвичного.

Цьогоріч захід тривав з 16 по 24 жовтня у нідерландському Ейндховені. По всьому місту працювало понад сто локацій, де відбувалися презентації, лекції й виставки. На заході було представлено роботи понад 2600 дизайнерів з усього світу. Серед них – і український проєкт.

Студія «Smith & Winken» була заснована 2020 року в місті Дніпро.

Її створили український дизайнер, автор об'єктів та інсталяцій Валерій Кузнєцов й австрійський винахідник, архітектор та механік українського походження Отто Вінкен. В Ейндховені було представлено шість об'єктів від "Smith & Winken".

Загалом у колекції – 20 об'єктів. Роботи викликали бурхливі емоції та овації у відвідувачів, а іноземні ЗМІ вже визначили новий стиль цього проєкту, який яскраво вирізняється від інших у тотальну цифрову епоху – механічний ренесанс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: