fbpx
Сьогодні
09:41 25 Жов 2021

У Німеччині зупинили ультраправих, які блокували мігрантів на кордоні з Польщею

Фото: REUTERS

Німецька поліція не дозволила збройним членам екстремістського правого угруповання блокувати перетин кордону з Польщею мігрантами.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на силовиків.

Поліція повідомила, що понад 50 відсотків крайніх правих лінчевателів були озброєні перцевим балончиком, багнетом, мачете і палицями.

Вважається, що група підтримує Третій шлях, крайню праву партію, яку підозрюють в зв'язках з неонацистськими групами.

Партія закликала своїх членів вжити заходів проти перетину кордону, число яких з серпня збільшилася.

Поліція вилучила зброю і змусила групу покинути район недалеко від міста Губен в суботу ввечері і рано вранці в неділю, повідомив прес-секретар.

Проти ультраправих патрулів пройшла контрдемонстрація.

"Ми не хочемо залишати регіон напризволяще неонацистам. Ми хочемо показати приклад того, що притулок є і залишиться правом людини", – заявили організатори акції новинному сайту Der Spiegel.

Німеччина направила на польський кордон додатково 800 поліцейських, щоб контролювати кількість мігрантів, які намагаються в'їхати в ЄС з Білорусі, повідомив міністр внутрішніх справ в неділю.

"Сотні офіцерів в даний час чергують там вдень і вночі. При необхідності я готовий посилити їх ще більше", – сказав Хорст Зеехофер газеті Bild am Sonntag.

За його словами, в цьому році було зареєстровано понад 6 тис. Несанкціонованих в'їздів до Німеччини з Білорусі та Польщі.

За його словами, планів щодо закриття кордону з Польщею немає, але він додав, що, можливо, буде потрібно відновити контроль.

Корупція, автократія, владне уряд – це ті загрози, яких ЄС хотів уникнути, коли молоді демократії Східної Європи приєдналися до блоку на початку 2000-х років. Але деякі європейські країни зараз стурбовані через те, що східні члени блоку просто переправили свої проблеми в ЄС.

Конфлікт Євросоюзу з Польщею і Угорщиною показав, що блок занадто довго ігнорував загрози.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: