fbpx
Сьогодні
22:04 25 Жов 2021

Денісова виступила проти обов'язкової вакцинації

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова виступила проти запровадження обов'язкової вакцинації для представників окремих професій.

Про це вона зазначила у Facebook.

Денісова вважає, що реалізація наказу Міністерства охорони здоров'я України щодо запровадження обов'язкової вакцинації для представників окремих професій несе загрозу порушення їхніх прав.

"Вважаю, що практична реалізація цього наказу в рамках чинного законодавства може призвести до порушення права на добровільність профілактичного щеплення та права на працю працівників закладів освіти, наукових установ та органів виконавчої влади", — вважає вона.

Омбудсмен наголосила, що вакцинація, відповідно до законодавства України, є добровільною для усіх груп населення та професійних груп, про що наголошено і в Дорожній карті.

Вона виступила за те. аби держава гарантувала добровільність щеплень.

"З метою забезпечення цієї гарантії державою має бути наданий вибір кожному – вакцинуватися, проходити регулярне тестування на відсутність хвороби або працювати дистанційно", — заявила вона..

Дискримінація та обмеження у правах осіб, які не вакцинувалися, є неприпустимою і прямо порушує норми Конституції України, а також не відповідає резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи, наголосила омбудсмен.

Водночас вона закликала українців щепитися, аби убезпечити себе та своїх рідних.

Нагадаємо, з 8 листопада невакцинованих освітян і посадовців відсторонятимуть від роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: