fbpx
Сьогодні
17:27 25 Жов 2021

Після Франції: Ірландія вирішила забезпечити жінок до 25 років безкоштовними контрацептивами

В Ірландії із серпня 2022 року всі жінки віком від 17 до 25 років зможуть отримати безкоштовні контрацептиви. Надалі уряд планує розширити програму й на старших жінок.

Про це йдеться на сайті уряду Ірландії, передає "Нromadske".

Так, ще у жовтні 2019 року робоча група з питань доступу до протизаплідних засобів виявила проблеми з доступом до засобів контрацепції серед ірландських жінок. Серед них була не лише висока вартість, а й доступність та освіченість у цій сфері.

Зрештою в уряді вирішили забезпечити жінок безкоштовними контрацептивами. Першими у програму внесли жінок 17-25 років, оскільки саме для цієї групи вартість є головною перепоною в доступі до протизаплідних засобів.

Жінок забезпечать не лише контрацептивами, а й установленням і видаленням протизаплідних засобів тривалої дії, введенням ін'єкцій. Також програма передбачає покриття витрат на навчання додаткових фахівців зі встановлення протизаплідних засобів тривалої дії, а також щонайменше дві консультації для жінок із лікарями для обговорення контрацепції.

За оцінками робочої групи, на покриття цих витрат для жінок 17-24 років щороку доведеться виділяти 18-22 мільйони євро.

Як повідомляла Рубрика, у вересні схоже рішення ухвалили у Франції. Там вирішили зробити контрацептиви безкоштовними для всіх жінок до 25 років. Нововведення в країні має запрацювати вже з 1 січня 2022 року.

Причини нововведення схожі: дослідження показало, що багато жінок відмовляються від контрацепції не тому, що хочуть мати дітей, а "тому, що це дорого".

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: