fbpx
Сьогодні
15:40 24 Жов 2021

У "Слузі народу" заявили про можливість відступати від регламенту у Верховній Раді

Фото: censor.net.ua

У Верховній Раді має відбуватися з урахуванням регламенту, однак можливі порушення регламенту в Раді допустимі.

Про це повідомив на телеканалі "Україна 24" народний депутат від політичної сили "Слуга народу" Данило Гетманцев.

Нардеп під час виступу розповів про концепцію поняття "регламент" в контексті роботи парламенту, і в яких випадках від цього регламенту можна відступити.

"Що таке регламент? Регламент – це закон, який містить свої процедури роботи Верховної Ради. І Верховна Рада неодноразово відхиляється від цієї процедури. Це може здійснюватися за згодою всіх фракцій, а може здійснюватися просто тому, що ми приймаємо те чи інше рішення з порушенням термінів, наприклад, на роздачі матеріалів, з порушенням термінів на ознайомлення з таблицею другому читанню, з порушенням тих чи інших норм, які не мають принципового значення для законотворчості…",- зазначив нардеп.

Данило Гетманцев також зазначив, що IX скликання Верховної Ради набагато рідше відступає від регламенту, ніж це було при "попередниках".

"Регламент не означає, що ми повинні йти в повній відповідності з кожною статтею цього закону. Тому абсолютно є обґрунтованою практикою не тільки цього скликання, хоча давайте будемо чесними – це скликання дотримується регламенту набагато більше, ніж це робили попередні скликання. Так ось правилом є для Верховної Ради, як такої, як вищого законодавчого органу держави, в тому, чи іншому вигляді відхилятися від не принципових норм регламенту", – Гетманцев.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: