Адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в’язниці

Адвокат колишнього президента Грузії Михеіла Саакашвілі, гендиректор опозиційного телеканалу "Мтаварі архі" Ніка Гварамія стверджує, що чинна влада має намір ліквідувати експрезидента в тюремній лікарні, куди його перевезуть із Руставської в'язниці найближчим часом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За нашою інформацією, влада після переведення Саакашвілі в тюремну лікарню має намір імітувати там бунт ув'язнених, який завершиться його (Саакашвілі – ред.) ліквідацією", – заявив Гварамія.

Він повідомив, що має інформацію про те, що "в тюремну лікарню вже помістили спеціального ув'язненого, який про це подбає".

Адвокат закликав омбудсмена Грузії Ніно Ломджарія стежити за ситуацією навколо Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Він оголосив голодування і, швидше за все, відмовиться від видачі Україні.

Особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кипшидзе заявив про необхідність госпіталізації ув'язненого політика, який голодує вже 10 днів.

9 жовтня начальник Спеціальної пенітенціарної служби Грузії Ніка Цхварашвілі заявив, що Саакашвілі, який раніше оголосив голодування у грузинській в'язниці, почав вживати мед і натуральний сік.

Свіжі дописи

  • Новини

Ворог атакував Одесу балістичними ракетами: на місці влучання – потужна пожежа, є постраждалі

В Одесі внаслідок російського ракетного удару ввечері 1 травня сталася сильна пожежа, відомо про понад… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Коли і як запрацює е-кабінет військовозобов’язаного: у Міноборони розповіли деталі

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила,… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Одесі знову лунають вибухи: попереджають про загрозу балістики

Ввечері, 1 травня, в місті Одеса пролунали вибухи. Незадовго до цього попереджали про загрозу балістичного… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження, – Мінсоцполітики

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Офісі Президента закликали світових митців підтримати Глобальний саміт миру

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зустрівся в онлайн-форматі зі світовими діячами культури. Про це… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій проти рф: хто у списку

Сполучені Штати разом з союзниками сьогодні 1 травня запровадили санкції проти майже 300 суб'єктів: серед них десятки компаній,… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.