fbpx
Сьогодні
12:58 24 Жов 2021

76 років тому було створено ООН: МЗС виступило із заявою

Фото Reuters

Як одна із держав-засновниць ООН Україна підтверджує відданість засадам сучасного світоустрою, закладеним у положеннях Статуту ООН.

Про це йдеться у заяві Міністерства зовнішніх справ до 76-річчя заснування ООН.

Там зазначають, що розуміючи важливість забезпечення миру на територіях, де тривають збройні конфлікти, Україна і надалі посилювати внесок у справу утвердження міжнародного миру та безпеки в складі операцій ООН, а також "проводити цілеспрямовану політику протидії зухвалим спробам окремих держав підірвати закріплений Статутом ООН світовий порядок, нав'язати міжнародному співтовариству логіку агресії і реваншизму, переписати світову історію".

У МЗС нагадали, що 23 серпня 2021 року Україна спільно з 46 державами та міжнародними і регіональними організаціями створила Кримську платформу, який називають "новим міжнародним форматом, спрямованим на деокупацію Криму та протидію гібридній агресії з боку Росії".

У заяві підкреслюється, що українська сторона розраховує на більш активний та конструктивний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії триваючій військовій агресії РФ проти України. У МЗС закликали, зокрема, приєднатися ООН до Кримської платформи.

В МЗС стверджують, що одним з найбільш успішних прикладів співробітництва України та ООН є подолання гуманітарних наслідків російської агресії.

"Готові до подальшої взаємодії у цій сфері для забезпечення потреб постраждалого цивільного населення вздовж лінії розмежування та на тимчасово окупованих територіях", – йдеться у заяві.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: