fbpx
Сьогодні
Рішення 22:34 23 Жов 2021

У Відні розводитимуть бджіл на даху складських приміщень

У столиці Австрії оператор складських приміщень My-Place-SelfStorage встановив на своєму даху п'ять вуликів з медоносними бджолами в рамках ініціативи з розвитку бджільництва в країні.

Про це повідомляє Vienna.at.

«Оператор складських приміщень My-Place-SelfStorage у віденському районі Деблінг помістив на своєму даху 250 тис. медоносних бджіл у співпраці з ініціативою захисту бджіл Hectare Nectar», – йдеться у повідомленні.

П'ять бджолиних сімей були поселені на даху складів на початку вересня. Зелений 19-й район Відень, який межує з пагорбами Віденського лісу та Дунаєм, створює хороші передумови для роботи бджілок.

Доглядає за вуликами пасічник з ініціативи Hectare Nectar. За його словами, наразі бджоли вже повністю підготовлені зими, у наступному році очікується «хороший бджолиний рік».

Стартап Hectare Nectar, який пропонує цифровий ринок для пасічників, був запущений у Відні у 2017 році. Одним з його компонентів є ініціатива із захисту бджіл та розвитку бджільництва «Проєкт 2028». Вона має амбітну мету: у співпраці бізнесу та пасічників збільшити популяцію бджіл у країні до 2028 року на 10%.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: