fbpx
Сьогодні
18:09 23 Жов 2021

Справа "Роттердам+": адвокатка розповіла про новий поворот

Рішення Вищого антикорупційного суду про законність закриття справи "Роттердам+" апеляційна інстанція має залишити без змін.

Такий прогноз озвучила на телеканалі "Україна 24" адвокатка Ірина Одинець. На запитання, чому ВАКС так довго розглядав позови щодо законності закриття справи, адвокатка відповіла:

"Варто нагадати про те, що це вже четверте закриття цієї справи. Перше закриття мало місце ще 20 серпня 2020 року. Потім це довгий час оскаржувалося, зупинялося, але насамкінець 20 травня вже вчетверте було прийнято рішення прокурором про закриття цієї справи. Єдині незгодні з цим закриттям справи – це, як вони себе вважають, потерпілі. Це два заводи пана Коломойського – Нікопольський та Запорізький феросплавні заводи, а також заявник у справі – представник пана Чумака".

За її словами, скарга на це рішення була подана ще в червні, і весь цей час, майже чотири місяці, справа дуже затягувалася скаржниками.

"Було проведено 16 засідань. Скаржники намагалися маніпулювати, обирати суддю, намагалися обходити автоматизований розподіл справ. Врешті, всі чотири скарги були розглянуті однією суддею та нарешті на 16-му судовому засіданні було винесено рішення про те, що прокурор правильно вчинив, що закрив справу", – зазначила Одинець.

Адвокатка також заявила, що апеляція була очікуваним рішенням скаржників.

"В суді зараз перебуває 30 томів справи. Я думаю, що всі сторони вже змогли долучити всі документи, всі докази, які в них є. Наскільки відомо, апеляційна інстанція вже не долучає докази, які були невідомі першій інстанції, тому я думаю, що це вже всі докази. Сподіваюся, що апеляційна інстанція набагато швидше розгляне цю справу і залишить рішення першої інстанції в силі", – сказала вона.

13 жовтня 2021 року ВАКС підтвердив законність і обґрунтованість рішення про закриття справи "Роттердам+".

Нагадаємо, що 20 травня новий старший групи прокурорів Денис Демків у справі "Роттердам+" вирішив її закрити вчетверте.

Національне антикорупційне бюро оскаржуватиме це рішення до керівника САП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: