fbpx
Сьогодні
13:47 23 Жов 2021

Спроба підпалу будинку Жовкви: про підозру повідомили двом особам

У спробі підпалу будинку заступника голови Офісу Президента України правоохоронці повідомили про підозру двом особам.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає Рубрика.

"За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва двом особам, причетним до спроби підпалу будинку заступника голови Офісу Президента України, повідомлено про підозру в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу та у вчиненні хуліганства (ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України), – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, один із підозрюваних, 20-річний житель Києва, отримав через Телеграм замовлення на підпал вказаного будинку. За виконання замовлення чоловіку, з його слів, пообіцяли заплатити 7 тис. доларів.

До здійснення злочину фігурант залучив свого знайомого – 25-річного жителя Черкаської області, якому пообіцяв у винагороду частину зазначеної суми.

"Придбавши необхідні для підпалу засоби, а саме легкозаймисті суміші (бензин та керосин), ємкості та клейкі стрічки, зловмисники приготували 3 пляшки із «коктейлем Молотова» та в ніч на 22 жовтня 2021 року прибули до місця вчинення злочину у Дарницькому районі столиці", – повідомляють у прокуратурі.

Спочатку зловмисники нанесли фарбою на паркані будинку образливі написи, після чого, доки один із чоловіків спостерігав за обстановкою, інший – підпалив пляшку з «коктейлем Молотова» та кинув її через паркан на територію будинку.

Під час спроби підпалити другу пляшку зловмисник був помічений сторонніми особами та намагався втекти, однак правоохоронці його затримали. Згодом схопили спільника.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Обставини кримінального правопорушення та причетні до нього інші особи встановлюються.

Досудове розслідування здійснюється Дарницьким управлінням поліції Головного управління Нацполіції в Києві.

Як повідомляла Рубрика, у Києві правоохоронці затримали чоловіка, який кинув коктейль Молотова в будинок заступника керівника Офісу Президента України, відповідального за напрямок європейської інтеграції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: