fbpx
Сьогодні
09:48 23 Жов 2021

Державні органи не втручаються у редакційну політику ЗМІ, - Подоляк

Офіс Президента, як і будь-який орган державної влади, не втручається в редакційну політику засобів масової інформації.

Про це заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк в коментарі програмі "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє "Укрінформ".

"У редакційну політику (ЗМІ – ред.) Офіс Президента або будь-який інший державний орган сьогодні не втручається", – запевнив він.

Водночас Подоляк розповів, що влада може готувати своїх спікерів до того чи іншого ефіру, аби вони були "глибоко в матеріалі". За його словами, це загальноприйнята практика в усьому світі.

"Ми не втручаємось у роботу журналістів, ми просимо їх дотримуватися паритету й вести збалансовану дискусію", – додав він.

Відповідаючи на запитання, яке стосується нещодавньої заяви ведучої Суспільного мовника Мирослави Барчук про контроль з боку ОП участі народних депутатів від фракції "Слуга народу" в телевізійних ефірах, Подоляк зауважив: "Із нею зв'язувався не працівник Офісу Президента, а працівник Апарату Верховної Ради. Вони там координувались між ВР по депутатах і між програмою, у даному випадку – "Зворотний відлік". Там Офісу Президента взагалі немає. І єдине, про що вони розмовляли, підкреслюю, єдине – це, можна сказати, офіційна інформація, коли запропонували взяти одного депутата від "Слуги народу", то представник партійного комунікаційного офісу каже, можливо, для паритету було б бажано двох представників, і все".

Радник очільника ОП зазначив, що працівники комунікаційної команди "Слуги народу" не говорили, яка тема має обговорюватися, а йшлося саме про те, щоб участь у програмі взяв не один, а двоє депутатів від "Слуги народу".

Подоляк зауважив: якщо у програмі беруть участь вісім спікерів і лише один представляє "Слугу народу", то це "виглядатиме дещо дивно з точки зору, що всі інші це будуть представники опозиції", а потрібен паритет.

Як повідомляла Рубрика, 19 жовтня у Фейсбуці з'явився допис ведучої програми "Зворотний відлік" Мирослави Барчук, в якому вона заявила, що "Офіс Президента давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу". Окрім того, за її словами, "останнім часом ОП висуває редакції умови і ставить ультиматуми щодо присутності "слуг народу" на ефірах".

Михайло Подоляк запевнив, що у влади немає якогось особливого ставлення до Суспільного мовника, а втручання в роботу будь-яких редакцій є нонсенсом. Щодо того, які саме спікери бувають у тих чи інших ефірах, за його словами, для ОП важливо, аби будь-яке представництво влади в програмах телеканалів було просто змістовним.

Президент Володимир Зеленський своєю чергою заявив, що жодних таких списків учасників ефірів ОП не узгоджує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: