fbpx
Сьогодні
16:03 23 Жов 2021

Дослідники визначили 8 міст України, які є найкращими за якістю повітря та мобільністю

Хмельницький, Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський та Тетіїв стали найкращими містами в Україні за якістю повітря. А за критерієм сталої мобільності – Львів, Чернігів, Івано-Франківськ, Дрогобич.

Такими є результати всеукраїнського конкурсу "Краще місто", який організувала ГО Екодія, пише Рубрика.

Міста-переможці визначались за критерієм кількості населення: понад 250 тисяч населення, від 100 до 250 тисяч, від 50 до 100 тисяч та до 50 тисяч (лише для номінації "Повітря").

Для участі необхідно було подати відповідну заявку від міста. Далі відбулося опитування мешканців міст-учасників конкурсу, зокрема щодо оцінки якості громадського транспорту, ситуації з паркуванням, велосипедною інфраструктурою, зеленими зонами та моніторингом якості повітря. Всього організатори конкурсу отримали більше тисячі відгуків.

Крім опитування громадськості, враховувались і статистичні дані – дані щодо викидів, оцінка розподілу бюджетів, реєстрація старих автомобілів.

Для кожної з двох номінацій був свій склад експертного журі.

Нагадаємо, що конкурс ГО "Центр екологічних ініціатив "Екодія" запустила влітку 2021 року з двома номінаціями: "Повітря" та "Мобільність". Всього було отримано 33 заявки від 27 міст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: