fbpx
Сьогодні
17:46 22 Жов 2021

У "Слузі народу" заявили, що Саакашвілі може знадобитися серйозна госпіталізація

В експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі пішов четвертий тиждень голодування в грузинській в'язниці, незабаром йому знадобиться серйозна госпіталізація.

Про це повідомила на телеканалі "Україна 24" народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

"Я намагаюсь бути в бойовому настрої, але мені сьогодні сумно, тому що сьогодні 22-й день його голодування – я бачу досить велику різницю в його фізичному стані. Він морально тримається дуже добре. Але за всіма фізіологічними ознаками ми розуміємо, що це питання днів, коли буде потрібна серйозна госпіталізація", – сказала вона.

За словами Ясько, експрезидента Грузії постійно відвідують лікарі.

"Слава Богу, пускають його особистого лікаря. Йде розмова про переведення його до лікарні. Але грузинська влада зараз, можливо, пропонуватиме лише тюремну лікарню, якій ми не всі довіряємо. Ми хочемо, щоб Михайло Саакашвілі знаходився в безпеці й на волі", – зазначила депутатка.

"Слуга народу" повідомила, що голодування Саакашвілі не збирається припиняти:

"До того моменту, як йому навіть стане зле, він наголошує, що продовжуватиме боротьбу, що в нього не так багато інструментів, якими він може боротись. Голодування – це єдиний і основний спосіб показувати, що він невинний".

Ясько також оцінила можливість повернення експрезидента Грузії до України:

"Його повернення до України можливе, але ми розуміємо, що багато чого залежить від грузинської сторони – на що і коли вона буде згодна. Зараз грузинська влада заявляє, що не збирається передавати його Україні, а також не збирається випускати з тюрми".

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Він оголосив голодування і, швидше за все, відмовиться від видачі Україні.

Особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кипшидзе заявив про необхідність госпіталізації ув'язненого політика, який голодує вже 10 днів.

9 жовтня начальник Спеціальної пенітенціарної служби Грузії Ніка Цхварашвілі заявив, що Саакашвілі, який раніше оголосив голодування у грузинській в'язниці, почав вживати мед і натуральний сік.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: