fbpx
Сьогодні
14:28 22 Жов 2021

Росії не варто непокоїтися з приводу приєднання України до НАТО, – Столтенберг

English version here

Росія не має боятися розширення НАТО або непокоїтися з приводу приєднання до НАТО нових демократичних держав, включаючи Україну, оскільки процес розширення Альянсу завжди призводив лише до зміцнення миру й стабільності в регіоні.

Про це під час прес-конференції за підсумками другого дня зустрічі на рівні міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє "Укрінформ".

Саме так керівник Альянсу відповів на запитання журналістів про те, чи непокоїть його та обставина, що пропозиції надати Україні перспективу членства в НАТО можуть спровокувати агресію з боку Росії.

«Ні. Частково тому, що НАТО є оборонним Альянсом. Частково тому, що це справа України та 30 країн НАТО – вирішувати, коли Україна буде готовою приєднатися до Альянсу. Росія не має жодного права втручатися або мати слово у цьому процесі. Тому що Україна є суверенною незалежною державою, і має право обирати власний шлях. Тож це залежить від України, чи хоче вона приєднатися до Альянсу, і, безумовно, це справа для 30 союзників – вирішувати, коли Україна буде готовою і відповідатиме стандартам НАТО», – сказав Генеральний секретар НАТО.

«Розширення НАТО, що відбулося протягом минулих десятиліть, зміцнювало мир і стабільність у всій Європі. Тож немає жодної причини, чому Росія має боятися, або мати якесь право накладати вето, або зупиняти будь-яку суверенну державу від входження до Альянсу», – додав Столтенберг.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: