fbpx
Сьогодні
15:40 22 Жов 2021

Нардепи заявили, що Железняка звільнили з посади голови фракції. Сам він і партія заперечують

фото: "Голос"

Депутати від фракції "Голос" заявляють, що Ярослава Железняка звільнили з посади голови фракції, сам Железняк і партія це заперечують.

Про це повідомляє УП.

"Роботу фракції "Голос" розблоковано!Сьогодні Ярослава Железняка було звільнено з посади голови фракції. Таке рішення було ухвалено більшістю фракції ще в липні місяці. Сьогодні його з трибуни зачитав голова Верховної Ради, що автоматично означає: ця людина не очолює нашу фракцію", – повідомила Стефанішина.

За її словами, на наступному засіданні фракції фракція має обрати нового керівника та заступника "в цивілізований спосіб".

Листа за підписом 11 членів "Голосу" про звільнення Железняка зачитав спікер Ради Руслан Стефанчук. Після озвучування його змісту репліку попросив Железняк.

Він заявив, що цей лист "юридично нікчемний, не несе жодних наслідків", і що він залишається головою фракції "Голос" у ВР.

"Що знову сталося у фракції? Та нічого. Все залишається як є, я – глава фракції "Голос", Рома Костенко – заступник. Справедливість біснується окремо.

Що була за заява в кінці засідання? Звичайне оголошення непотрібної інформації. Ну в черговий раз колеги в законах не розібралися, забули про необхідність 14-ти голосів для кадрових рішень, та ще й протокол фракції вирішили підробити. І чомусь вирішили повідомити про це всій країні знову", – зазначив Железняк.

У партії пояснили, що згідно з положенням про депутатську фракцію "Голос" у ВР, рішення про висловлення недовіри голові фракції приймається не менше ніж ⅔ голосів від складу фракції, а це 14 голосів народних депутатів.

У партії додали, що "ні фракція "Голос" у парламенті, ані Політрада партії не ухвалювала рішення про висловлення недовіри та звільнення Железняка з посади голови фракції", тому він залишається головою фракції.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: