fbpx
Сьогодні
11:21 22 Жов 2021

"Локдаун невакцинованих" у Києві неминучий, – КМДА

На сьогодні у столиці спостерігається значне зростання не лише випадків захворювання на COVID-19, а й госпіталізацій. Саме тому локдаун, як і перехід столиці до червоного рівня епіднебезпеки, практично неминучий.

Про це розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час етеру на ТРК Київ, повідомляє пресслужба Київради.

"Локдаун неминучий. І у кожного є вибір: або ізолюватися і не виходити з дому, оскільки ти не маєш "зеленого" COVID-сертифікату, або ж вакцинуватися і бути вільним у виборі діяльності та місць перебування і можливості працювати. По суті, це буде локдаун невакцинованих", – пояснила депутат.

При цьому Старостенко нагадала, що на сьогодні Міністерством охорони здоров'я визначено перелік професій, для яких вакцинація від COVID-19 обов'язкова: "Серед них – освітяни та працівники центральних і місцевих органів влади. Переконана, що в подальшому цей список буде розширено".

Депутат також підкреслила, що у міста на сьогодні є максимум можливостей для вакцинації.

"У нас є достатньо вакцин на вибір, відкрито величезну кількість вакцинальних центрів та пунктів щеплення. Зокрема, 117 у медичних закладах столиці, 53 мобільні бригади, понад 20 пунктів щеплення у торговельно-розважальних центрах, до вакцинальної кампанії долучаються також ЦНАПи. Єдине, що потрібно зробити – це прийти і вакцинуватися", – додала Старостенко.

Зазначається, що 20 жовтня у столиці було здійснено 21425 щеплень. Загалом від початку вакцинальної кампанії у столиці було введено трохи більше 2 мільйонів доз, з них 1 доза – 1 млн 4 тис. щеплень, 2 доза – 1 млн 257 щеплень. Завантаженість лікарень, які госпіталізують хворих на коронавірус, на сьогодні становить 53,2%.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: