fbpx
Сьогодні
20:37 21 Жов 2021

У Зеленського розповіли, на що витратять $700 млн від МВФ

Радник президента України з економічних питань Олег Устенко заявив, що у разі схвалення Міжнародним валютним фондом траншу для України у близько $700 млн ці кошти витратять на перекриття дефіциту держбюджету.

Про це Устенко сказав на телеканалі "Дом".

"На ці $700 млн ми очікуємо найближчим часом, вже було підписано попередню угоду з Міжнародним валютним фондом. Ці кошти закладені вже на покриття державного бюджету. Тому тут особливого вибору немає. Вони зайдуть до державного бюджету", – сказав Устенко.

Радник Зеленського зазначив, що під час переговорів із МВФ ішлося про те, щоб Україна отримала всю передбачену програмою співробітництва суму.

"Україні потрібен додатковий час, аби вибрати всю цю зарезервовану для неї суму. Тому одна з частин переговорного процесу з МВФ стосувалася саме того, що програму було би логічно додатково продовжити, й угода, наскільки я розумію, попередньо вже отримана. Ми раніше отримали $2,1 млрд – це 40% від загальної нашої програми. Ми зможемо просунутися автоматично після чергового траншу й отримати бракуючі 60%. Тому, коли говорили щодо термінів програми, говорили зокрема й про те, щоби спробувати отримати повністю зарезервовану для України суму. Звичайна українська практика – це обірвати стосунки та відкрити нову програму. Цього разу використовується, на мій погляд, більш логічний підхід – спробувати вибрати те, про що домовилися раніше", – сказав Устенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: