fbpx
Сьогодні
11:35 21 Жов 2021

Саакашвілі погодився на те, щоб його госпіталізували, - лікар

Заарештований експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі погодився на те, щоб його госпіталізували, проте він не має наміру припиняти голодування.

Про це заявив особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпіані після його відвідання в Руставській пенітенціарній установі № 12, передає "Грузия Online".

"Міхеіл Саакашвілі готовий перейти до госпіталю. Це, зрозуміло, не відбудеться сьогодні або завтра. Може, в суботу-неділю, не знаю, коли це буде. Ще потрібно вирішити якісь маленькі питання з Міністерством охорони здоров'я та Мін'юстом. Це все я проясню завтра-післязавтра", – сказав лікар.

За словами Кіпіані, переведення Саакашвілі до госпіталю не означає, що він більше не голодуватиме.

"Я переглянув його аналізи, деякі кращі, деякі гірші", – додав він.

Раніше Саакашвілі погодився на медикаментозне втручання, яке допоможе йому "бути при свідомості".

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Він оголосив голодування і, швидше за все, відмовиться від видачі Україні.

Особистий лікар експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі Ніколоз Кипшидзе заявив про необхідність госпіталізації ув'язненого політика, який голодує вже 10 днів.

9 жовтня начальник Спеціальної пенітенціарної служби Грузії Ніка Цхварашвілі заявив, що Саакашвілі, який раніше оголосив голодування у грузинській в'язниці, почав вживати мед і натуральний сік.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: