fbpx
Сьогодні
20:11 21 Жов 2021

Маркарова заявила про посилення оборонної співпраці України і США

Посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова заявила про прискорення і розбудову наявних напрямків оборонного співробітництва України і США та анонсувала появу нових елементів співпраці.

Про це Маркарова сказала в інтерв'ю "Укрінформу".

"Ми, по-перше, прискорюємо і максимально розбудовуємо ті напрями співпраці, які вже заплановані – починаючи від катерів (які США передають в Україну – ред.), підготовки й тренінгів екіпажів. Але будуть також нові елементи співпраці, які ми обговорюємо зараз, і вони знайдуть відображення як у бюджетах наступних років, так і в окремих документах, які підписуватимуться надалі", – сказала Маркарова.

Дипломатка також наголосила на важливості візиту міністра оборони США Ллойда Остіна до Києва.

"Цей візит був дуже важливим і ми раді, що він відбувся так швидко після підписання між нашими країнами Рамкової угоди щодо стратегічних основ оборонного партнерства під час перебування нашого Президента в США", – сказала Маркарова.

Послиня зазначила, що підписання Рамкової угоди закладає основи для співпраці по всіх ключових пріоритетах, зокрема щодо розбудови воєнно-морських спроможностей України і безпеки в Чорноморському регіоні.

"Це важливо для нас, важливо для США як нашого стратегічного партнера, і взагалі це питання є надзвичайно важливим для всього нашого регіону", – сказала Маркарова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: