Новини

Зеленський відвідав центр підготовки особового складу ДПСУ: фото

У межах робочої поїздки до Черкаської області Президент Володимир Зеленський відвідав Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, розташований у с. Оршанець.

Про це пише Офіс Президента.

У цьому центрі здійснюється базова підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації особового складу ДПСУ. Щороку тут готують близько п'яти тисяч молодших спеціалістів для органів та підрозділів Держприкордонслужби. Зараз на навчанні перебуває 500 військовослужбовців.

Фото: ОПУ

Як розповів Президентові голова ДПСУ Сергій Дейнеко, нещодавно в центрі було налагоджено лінію з виготовлення елементів спеціальних прикордонних загороджень. Це допомагає Держприкордонслужбі втричі зменшити витрати коштів порівняно із закупівлею готових загороджень.

Фото: ОПУ

Глава держави оглянув варіанти інженерного облаштування різних ділянок державного кордону – сухопутних, річкових та в межах населеного пункту. На питанні посилення охорони кордону наголошувалося в рішенні Ради національної безпеки і оборони від 30 липня 2021 року.

Фото: ОПУ

Володимир Зеленський також ознайомився з роботою Центру підготовки з застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем. Президенту продемонстрували порядок управління польотами та тренування на місцевості з організації захисту ділянки державного кордону України.

Фото: ОПУ

«Ми повинні дуже чітко розуміти стратегічно важливе місце Держприкордонслужби, нашої прикордонної розвідки в питаннях захисту й безпеки держави та громадян України. Тому всебічний розвиток і реформування прикордонної служби є нашим спільним завданням, оскільки професійний, вмотивований та відданий своїй справі прикордонник є запорукою безпеки кордону та захисту держави», – сказав Володимир Зеленський під час виступу перед прикордонниками.

Фото: ОПУ

Він нагадав, що безпекові виклики на українському кордоні сьогодні актуальні як ніколи, адже агресор не відступає.

«Не реформуючи наше військо, ми не зможемо протистояти підступному ворогу», – додав він.

Фото: ОПУ

Президент зазначив, що в останні роки в Україні проводиться масштабне реформування всіх складових сектору безпеки й оборони, включно з прикордонною службою. Триває перехід на стандарти НАТО та удосконалюється взаємосумісність українських військ з військами Альянсу. І завдяки підтримці партнерів Україна зможе впевненіше та успішніше захищати свою незалежність.

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Свіжі дописи

  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Уже понад 30 000 пакунків з екопідгузками відправлено українським малюкам

У різних куточках нашої країни уже понад 30 тисяч українських родин в межах спільного проєкту… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.