Новини

Зеленський оглянув новий критий басейн на Черкащині: фото

У місті Золотоноші Черкаської області Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська оглянули новий критий басейн у гімназії ім. С. Скляренка, споруджений у межах Національної програми «Велике будівництво».

Про це пише Офіс Президента.

Президентському подружжю розповіли, що це – перший в об'єднаній територіальній громаді басейн, доступний для дітей з інвалідністю.

Фото: ОПУ

Його будували з дотриманням усіх принципів інклюзивності та обладнали спеціальною підйомно-спусковою системою для осіб з інвалідністю, тож займатися тут можуть усі гімназисти без винятку. Дверні отвори, туалетні кімнати, душові та роздягальні тут розширені і враховують потреби людей, які пересуваються на візках. У коридорах є навігація з тактильними кахлями.

Фото: ОПУ

Володимир Зеленський повідомив, що після спорудження критого басейну наступного року планується розпочати реконструкцію будівлі гімназії імені С. Скляренка.

«Хотілося б, щоб це був великий центр – не тільки басейн. Тут буде спортивний майданчик для дітей і школа», – зазначив Президент.

Фото: ОПУ

Поряд з басейном також збудовано перший у Золотоноші повністю інклюзивний дитячий майданчик. Тут можуть відпочивати та гратися діти різного віку та з різним станом здоров'я, зокрема з фізичними та ментальними порушеннями.

Фото: ОПУ

Нагадаємо, Зеленський заявив, що у 2022 році в Черкаській області почнуть будувати Льодову арену, реставрувати три замки, а за два роки закінчать ремонт основних доріг області.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою прибули з робочою поїздкою до Черкаської області.

Свіжі дописи

  • Новини

G7 у червні має ухвалити рішення щодо російських активів: міністр юстиції розповів про можливі сценарії

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон подорожей

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон-2024. З цієї нагоди для відвідувачів влаштували концерт, інтерактивні розваги та майстер-класи.… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Зеленський: Україні потрібно щонайменше 7 систем Patriot

Україні потрібно щонайменше сім систем ППО "Patriot" для захисту неба від російських атак. При цьому у… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Міжнародному книжковому ярмарку в Буенос-Айресі відкрили український національний стенд

Відбулося офіційне відкриття Українського національного стенда у рамках 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі. Як… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Хмельницькому учасники благодійного забігу зібрали 450 тисяч гривень на РЕБ для прикордонників

У Хмельницькому відбувся благодійний забіг “Сталевий кордон 2.0” на підтримку бойових підрозділів прикордонників. У межах… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль оглянув хід будівництва захисту енергооб’єктів Волинської та Львівської областей

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей оглянув хід будівництва другого… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.